Wat kunnen wij betekenen.


Elke uitvaart is bijzonder, maar uitvaarten van (oud-)marinepersoneel en veteranen is dat zeker, omdat de uitvoering om een speciale manier van werken vraagt.
Deze uitvaarten hebben unieke militaire elementen die niet dagelijks voorkomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om uitvaarten waarbij protocol en ceremonieel een belangrijke rol spelen. Maatwerk is hierbij vanzelfsprekend.
Om deze uitvaarten op de juiste manier te verzorgen, heeft Stichting Marine Uitvaartteam eigen uitvaartteams beschikbaar waarin alle specialistische kennis is samengebracht. De teams bestaan uit vrijwilligers die door het hele land kunnen worden ingezet. Zij zijn getraind om bijzondere uitvaarten met beperkt militair ceremonieel te verzorgen, zij dragen door hun aanwezigheid bij aan een persoonlijk, mooi en betekenisvolle afscheid. De teams zijn uniform gekleed.

 

Waarmee kan het Marine Uitvaartteam u van dienst zijn?
• Het verzorgen van een draagteam bij uitvaarten van (oud-)marinepersoneel en marine veteranen met beperkte militaire eer
• Erewacht/dodenwacht bij een herdenkingsdienst en crematieplechtigheden
• In/uitgeleide
• Het verstrooien van de as van de overledene met een ceremoniële aanwezigheid.

 

Wanneer kunt u het Uitvaartteam inschakelen?

Normaal gesproken spreekt de uitvaartverzorger/ster met de familie, maar bij een uitvaart van een (oud-)marine man/vrouw wordt ook altijd een coördinator van het Marine Uitvaartteam erbij betrokken. Beiden zullen de familie ontzorgen. De nabestaanden moeten de gelegenheid krijgen om in alle rust en waardig afscheid te nemen.
Kosten: Aan de inzet van het Marine uitvaatteam wordt een kleine vergoeding per drager gevraagd. Een vrijwillige donatie wordt zeer op prijs gesteld. Aanwezigheid van een Doedelzakspeler/ Hoornblazer/Afscheid fotograaf indien beschikbaar tegen kost prijs.

 


Contact
Wilt u weten wat het Uitvaartteam voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact op
info@marineuitvaartteam.nl